Opavsko: zdražily bazény i sauny

blank

Lidé si připlatí i za vstup do bazénů nebo saun. Jaká je situace na Opavsku, zjišťoval Deník. Ke zdražení totiž došlo v kravařském aquaparku nebo městském bazénu v Opavě. Zvýšení cen se nevyhnulo ani saunám. 

„Hlavním důvodem byl skokový růst cen energií. Bohužel z tohoto důvodu bude provoz aquaparku ztrátový, záležet bude také na návštěvnosti,“ uvedla mluvčí Kravař Eva Hanzlíková. Za hodinu vstupu zaplatí dospělý přes týden 115 korun a o víkendu 145, před rokem do bylo 105 korun ve všedních dnech a 125 o sobotách, nedělích a svátcích. Zlevněné hodinové vstupné podražilo o desetikorunu. Dvouhodinový pobyt v zařízení je pro jednoho vyšší o patnáct nebo dvacet korun. O čtyřicet korun si připlatí také příznivci sauny, ceny se zvedly z 245 na 285 korun pro dospělého a ze 180 na 220 korun u vstupného zlevněného.

Zdražovala také Opava v krytém bazénu. Vstup do bazénu vyjde aktuálně dospělého na devadesát korun, to je o deset korun dráž, děti zaplatí sedmdesát korun, tedy o pět korun více než v minulém roce. „K úpravám bylo přistupováno citlivě tak, aby bylo vstupné návštěvníkům stále dosažitelné. Ceny vstupného jsou ve srovnání s okolními bazény a saunami pod průměrem,“ řekl Deníku provozně-technický náměstek Technických služeb Opava Martin Girášek. Výrazně se zdražilo v městských lázních. Dvouhodinový pobyt v sauně vyjde dospělého na 240 korun, to je nárůst o devadesát korun. Dvouhodinové vstupné pro děti šlo nahoru o dvacet korun na sto třicet.

 

 

Scroll to Top