Kubík vody v Nové Bystřici podraží o 23 korun

blank

Za kubík vody obyvatelé jihočeského města loni v součtu obou složek zaplatili 93,29 koruny, nyní vyjde na 116,55 koruny bez daně z přidané hodnoty.

„K nárůstu vodného a stočného muselo dojít, protože se obrovsky promítají nárůsty mezd lidí i zdražování energií. Myslím si ale, že to pořád nepřevyšuje sociálně únosnou mez, která je v jižních Čechách nastavená. Našim obyvatelům zajišťujeme komfort toho, že když spláchnou, tak jim to odteče, když si pustí kohoutek, tak jim teče kvalitní pitná voda,“ uvedl starosta Nové Bystřice Jiří Zimola.

Loni obyvatelé platili za vodné platili bez daně 58,96 koruny na kubík, za stočné pak 34,33 koruny. Letos zaplatí za vodné 71,93 koruny, tedy o 12,97 koruny více. Stočné vyjde na 44,62 koruny za kubík, dražší je o 10,29 koruny. „My jako město rozhodujeme pouze o výši stočného, což je vlastně kanalizace. Vodné jde za společným rozhodnutím obcí sdružených do mikroregionu Vodovod Landštejn. Tam máme všichni stejnou cenu, ať už jde o Novou Bystřici, Dačice nebo třeba Slavonice,“ doplnil Zimola.

Scroll to Top