Nový Kaufland v Hustopečích, město vylučuje zátěž na čistírnu

blank

V Hustopečích developer staví nový obchodní dům Kaufland za 400 milionů, hotovo má být v červnu 2023. Součástí bude parkoviště pro 200 aut, nové chodníky, napojení na cyklostezku, posílena bude veřejná doprava. Stavba má zajistit sto pracovních pozic. Řeší se napojení sítí a kanalizace. 

Místní podle města projekt vítají, nicméně se částečně obávají zvýšené dopravní zátěže, developer obavy vyloučil. Hustopeče také odmítly možnou zátěž na čistírnu odpadních vod. „V územním plánu Starovic je napojení sítí na Hustopeče, nicméně my jsme si nepřáli, aby kanalizace nového areálu byla napojena na naši čistírnu, a bylo nám vyhověno. Takže každá ze staveb, které tu vyrostly a ještě vyrostou, si kanalizací řeší odpadní vody samostatně. Mají tu vlastní čistírnu a následně vyčištěná voda putuje na katastr Starovic do suchého poldru,“ vysvětlila starostka Hana  Potměšilová.

blank

Právě v katastru Starovic bude nové obchodní centrum stát. „Málokdo ví, že tato investice se u nás ve Starovicích řeší už bezmála dvacet let, kdy jsme hledali možnosti, jak do obce přilákat nějaké investory. Přestože tu stojíme na orné půdě, tak jsou to pozemky, které měly být a jsou pro investory zajímavé pro svoji blízkost ke sjezdu na dálnici. Původně jsme tu chtěli výrobní haly, ale když se naskytla příležitost postavit tu nákupní centrum, tak nám to dávalo smysl, protože třeba já kdykoliv jedu do Hustopečí za nákupem, tak mám problém jednak najít místo k zaparkování a následně sehnat nějaký nákupní vozík. A tuto zkušenost má většina našich občanů a určitě i lidí z dalších obcí,“ řekl starosta Starovic Antonín Kadlec.

 

Scroll to Top