Pšenička z SmVaK Ostrava oceňuje zájem o vzdělávací programy

blank

Poslední dva roky byly poznamenány řadou protipandemických opatření, v důsledku čehož byla omezena možnost realizovat ve školách v moravskoslezském regionu vzdělávací programy o významu vody pro člověka a životní prostředí Strom života a Planeta Oxidan. Nyní se projekty opět vrátily do škol. Vodohospodáře zájem škol těší, podle nich se totiž ukázalo, že učitelé na unikátní program nezapomněli a pro aktuální školní rok jsou zarezervovány až na výjimky všechny nabízené termíny.

„Problematika vodních zdrojů, péče o ně a zacházení s nimi, jejich efektivní využívání, a naopak rizika související s koloběhem vody, jsou v posledních letech intenzivně diskutovány. Vše navíc dětem předáváme v takové formě, aby získané poznatky, znalosti, dovednosti a návyky přijaly jako automatizované vzorce chování, jednání a kompetencí pro svůj každodenní život. Poslední dva školní roky bylo kvůli restrikcím týkajícím se onemocnění covid-19 možné do škol s programy vyjíždět spíše sporadicky,“ řekl generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

blank

Těší ho, že zástupci škol na přínosnost programů a prezentované problematiky nezapomněli. „Poté, kdy jsme je v létě s nabídkou oslovili, zaplnily se termíny až do letních prázdnin prakticky do posledního místa. Ukazuje se, že jsme se se vzdělávacími programy jejich obsahem i formou trefili do doby, kdy jsou na jedné straně ochrana vodních zdrojů a interaktivní metody vzdělávání na straně druhé nadmíru aktuální,“ doplnil Pšenička.

Scroll to Top