Přerov: součástí protipovodňové zídky i relaxační zóna

blank

Nová odpočinková zóna vznikne u jedné z protipovodňových zídek, které se staví v Přerově a mají zabránit vylití vody z Bečvy. Zídky budou stát na dvou místech, na nábřeží mezi mostem Legií a železničním mostem u Prechezy, druhá v blízkosti tenisových kurtů, kde se chystá  relaxační zóna za 900 tisíc korun. 

„Nábřeží řeky Bečvy je zajímavé zejména s ohledem na svůj přírodně rekreační charakter. Proto jsme navrhli úpravu této části veřejného prostranství ve zhruba čtyřicetimetrovém úseku poblíž lávky U tenisu směrem k nemocnici,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Pavel Gala. Podle něj úpravy spočívají v provedení štěrkového záhonu před zídkou v kombinaci s dřevěnými terasami, lavičkami na koruně zídky a drobnými ocelovými konstrukcemi umožňujícími překročení zídky.

Investorem zídek je Povodí Moravy. „V lokalitě u tenisových kurtů se už finišuje, hotovo je přibližně 482 metrů protipovodňové zídky z celkových 590. V příštím roce proběhne rekonstrukce přilehlé cyklostezky,“ upřesnil mluvčí Petr Chmelař.

Ve druhé lokalitě – za mostem Legií – jsou vybetonovány základy protipovodňové zdi a aktuálně se betonují nadzemní části. „V případě nadzemních částí je dobetonováno 120 metrů z celkových 264. Tento týden začaly související práce na kanalizaci v ulici Kosmákova, v průběhu podzimu budou probíhat práce na dalších kanalizačních objektech,“ doplnil Chmelař.

Zdroj: Město Přerov 

Scroll to Top