Nový Dům zdraví za podpory VAS

blank

Tornádo vloni v červnu vzalo Lužicím na Hodonínsku zdravotní středisko. Byla to první budova, která v obci po následku větrné smrště musela jít k zemi. Lékaři ordinovali v provizoriích.

V pátek 16. září se otevřel nový Dům zdraví. A také za finanční podpory Vodárenské akciové společnosti. „Jsme rádi, že díky nám byly v novostavbě vybudovány vodovodní a odpadní rozvody. Bylo nám ctí, že se slavnostního přestřižení pásky mohl zúčastnit i generální ředitel společnosti Lubomír Gloc,“ uvedla firma. Se stavbou nového zdravotního střediska začali Lužičtí měsíc po řádění tornáda. Nyní je Dům zdraví připravený k tomu, aby si lékaři komfortně vybavili jednotlivé ordinace. Většinu z nich by mohli místní začít využívat od října.

Před samotným otevřením mohli příchozí sledovat vystoupení nastupující lužické folklorní generace. Slavnostní odpoledne po přestřižení pásky narušil dramatický okamžik. Starší ženě se přitížilo natolik, že jí rychle přijeli pomoci záchranáři. „Vyslali jsme pomoc na místo. Postarali jsme se o paní adekvátně jejímu stavu. Po ošetření jsme ji převezli k další péči do nemocnice,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Zdroj: VAS, Deník

Scroll to Top