PVK na Dnech architektury

blank

Praha žíznivá a nemocná. S takovou přednáškou vystoupí ve středu 5. října od 10 hodin v Muzeu pražského vodárenství v areálu Podolské vodárny na Dnech architektury historik Pražských vodovodů a kanalizací Kryštof Drnek. 

„Kolega Drnek pohovoří o málo známé kapitole stavebního vývoje meziválečné Prahy. O problematice vodárenského a kanalizační systému a nerealizovaných koncepčních a stavebních řešení,“ informoval mluvčí Tomáš Mrázek. Na přednášku může maximálně 40 účastníků. Registrace bude spuštěna 21. září. Dny architektury proběhnou v desítkách měst po celé České republice od 30. září do 6. října.

Na letošní rok připadá dvojité výročí Muzea pražského vodárenství – 70 let od jeho založení a 25 let od jeho přesunutí a znovuotevření v Podolské vodárně. Muzeum bylo v době vzniku, a i v dnešní době stále zůstává, unikátem na poli odborně zaměřených muzeí. V Evropě, respektive světě, se vodárenských muzeí nachází jen velice poskrovnu. Těch, která by svým stářím pražské překonávala, je ještě méně.

Více se o přednášce zájemci dozvědí na www.denarchitektury.cz.

Zdroj: PVK, Pražský Patriot

 

Scroll to Top