Povodně 1997: v Opavě se i rabovalo

blank

Červencové povodně v roce 1997 přinesly v Opavě mnoho dramatických událostí. Mezi ně patřilo také opakované rabování. Události zpětně mapuje Opavský deník.

Jakmile voda v Opavě mírně opadla, rozjelo se podle Deníku rabování a obchodování s potravinami za přemrštěné ceny. Jako první přišly na řadu samoobsluhy Katka a C+M Market a drogerie v Nákladní ulici. „Nebyli jsme tady, ale řekli nám to zákazníci z okolí. Netroufnu si určit, co způsobila voda a co ukradli zloději, ale některé regály byly převrácené a úmyslně poničené,“ řekla tehdy redakci vedoucí samoobsluhy C+M Market Vlasta Bendíková s tím, že k rabování došlo v noci z 8. na 9. července.

Deník dále uvedl, že 8. července využil chaosu také zloděj, který vnikl do prodejny jízdních kol a drogerie. O dva dny později byl zadržen policií. Posléze byl obviněn z trestného činu krádeže a vzat do vazby. O den později, 9. července, vyrazili krást dva třináctiletí chlapci. Vybrali si potraviny v Ratibořské ulici, z nichž si odnesli například kávu, cigarety nebo další zboží za tři tisíce. I ti byli dopadeni policií.

Zdroj, foto: Opavský deník
Scroll to Top