Náměstkem ministryně životního prostředí Jan Dusík

blank

Tým ministryně Anny Hubáčkové (za KDU-ČSL) doplnil od 1. června Jan Dusík, bývalý ministr životního prostředí a mezinárodně uznávaný odborník na ochranu životního prostředí. Působil například v Programu OSN pro životní prostředí (UNEP) nebo v Arktickém programu Světového fondu pro ochranu přírody (WWF). Jeho hlavním úkolem bude agenda spojená s ochranou klimatu. Informovalo o tom ministerstvo životního prostředí.

„Jan Dusík je další velký profesionál, který přichází do mého týmu. Nejen, že je profesně celý život spjatý s ochranou životního prostředí, ale má zároveň obrovské zahraniční zkušenosti. Díky tomu bude posilou hlavně pro všechna vyjednávání během české předsednictví, které již ostatně zažil jako bývalý ministr životního prostředí. Je to fakt, v mém týmu mám cennou kolekci kapacit, bývalých ministrů životního prostředí a velmi si toho vážím. Jan je třetí do počtu a jsem ráda, že stejně jako Libor Ambrozek a Laco Miko, je ochotný se pustit do práce pro lepší ochranu životního prostředí a přírody v České republice,“ vysvětlila ministryně životního prostředí Anna Hubáčková.

Podle Dusíka nabrala klimaticko-energetická agenda s válkou na Ukrajině zcela novou dynamiku. „Během nadcházejícího českého předsednictví EU i na národní úrovni budu usilovat o to, abychom co nejlépe využili příležitost urychlit odklon od závislosti na fosilních palivech. Drastické tempo, jímž změna klimatu postupuje, bude těžké zabrzdit, ale musíme pro to udělat vše, co je v našich silách,“ řekl Dusík.

Scroll to Top