V září proběhne Celosvětový úklid

blank

18. září se uskuteční hlavní podzimní termín dobrovolnických úklidových akcí u příležitosti celosvětové akce World Cleanup Day. Národní koordinátoři akce ze spolku Ukliďme Česko vyzývají veřejnost k aktivnímu zapojení. Od roku 2018, kdy proběhl první celosvětový úklid, se do jednotlivých ročníků zapojilo celkem 50 miliónů dobrovolníků ze 180 zemí světa, kterým se podařilo z přírody odstranit 280 tisíc tun odpadů.

Letos již po České republice proběhlo již 1800 úklidů, do kterých se zapojilo přes 40 tisíc dobrovolníků. „Věříme, že situace dovolí uspořádat podzimní úklidové akce již v klasickém formátu, kdy se dobrovolníci budou moci setkávat a uklízet společně. V minulém roce a letošní jaro úklidy probíhaly převážně formou zřizování pytlomatů a dobrovolníci uklízeli jednotlivě, či v rodinných týmech. Pro účastníky máme opět připravenou foto a video soutěž,“ sdělil za organizátory Miroslav Kubásek.

Podívejte se na mapu úklidů na webu www.UklidmeCesko.cz a přidejte se k akci ve vašem okolí. Pokud se ve vašem městě či okolí organizovaný úklid ještě nepořádá, zapojte vlastní iniciativu a veřejný úklid sami zorganizujte, uvedli pořadatelé.

Scroll to Top