Nové přístaviště u Starého Města

blank

Povodí Moravy slavnostně otevřelo nové přístaviště u Starého Města. Akce proběhla 4. srpna za přítomnosti generálního ředitele státního podniku Václava Garguláka, hejtmana Zlínského kraje Radima Holiše a místostarosty Starého Města Martina Zábranského.

Díky přístavišti za 10 milionů bude vytvořeno dostatečně kapacitní a technicky vybavené zázemí pro kotvení, které rekreačním plavidlům zajistí možnost pro krátkodobé až střednědobé stání a současně poslouží jako čekací stání před vplutím do plavební komory.

„Nové přístaviště bude zajišťovat vyšší komfort i bezpečnost návštěvníků Baťova kanálu. Přístaviště včetně horní rejdy plavební komory je dlouhé 120 metrů a vede v pěti výškových úrovních. První část horní rejdy v délce 45 metrů bude sloužit jako prostor pro výjezd plavidel z plavební komory, dále pokračuje prostorem čekacího stání s úvaznými prvky v délce 30 metrů. Přístaviště navazuje na čekací stání horní rejdy a vede ve třech výškových úrovních po přibližně 13 metrech,“ popsal podobu nového přístaviště Václav Gargulák.

Investici ocenil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš i místostarosta Starého Města Martin Zábranský. „Podél Baťova kanálu vede cyklostezka, kterou využívají nejen obyvatelé Starého Města, ale ve velké míře také turisté. Zájem o plavbu a využití kanálu je obrovský,“ doplnil Zábranský.

Scroll to Top