PVS proinvestuje 2,65 miliardy

blank

Městem vlastněná Pražská vodohospodářská společnost (PVS) letos do vodovodní sítě v metropoli investuje 2,65 miliardy korun. Informace vyplývá z finálního plánu, který schválili městští radní. Peníze na rekonstrukce, modernizace a rozšiřování sítě půjdou převážně z nájemného, které městu platí firma Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Většinovým vlastníkem PVK je Veolia, menšinovým Praha.

Nájemné letos dosáhne zhruba na 2,45 miliardy, přibližně 20 milionů PVS převede z loňska. K nejvýznamnějším pokračujícím akcím patří oprava vodárny v Podolí nebo rekonstrukce svodného řadu vodárny v Káraném. Dále je v plánu řada oprav vodovodních řadů ve městě. PVS také zahájí nezbytné opravy vodovodních řadů a kanalizačních stok, další investice půjdou i do čistíren odpadních vod, včetně té ústřední na Císařském ostrově.

Loni PVS investovala do vodárenské infrastruktury zhruba 2,49 miliardy korun, což je podle výroční zprávy o 365 milionů meziročně více. Z toho získala PVS nejvíce na nájemném, a to 2,48 miliardy. Zbylé prostředky tvořily převod nájemného z předloňska. Nejvíce peněz zamířilo na zahájené stavby, a to více než dvě miliardy korun.

Společný vyjadřovací portál PVK a PVS

Pražské vodovody a kanalizace, provozovatel městské vodohospodářské infrastruktury, a její majitel, Pražská vodohospodářská společnost, v lednu spustily vyjadřovací portál, který umožňuje elektronickou formou podávat žádosti o vyjádření k projektové dokumentaci nebo také k činnostem nad již realizovanými vodovodními a kanalizačními přípojkami.

„Jedná se o první dokončený projekt, při němž se nám daří propojování informačních systémů společností a kterým zároveň usnadníme nutnou administrativu žadatelům,“ uvedla mluvčí Pražské vodohospodářské společnosti Hana Kletečková. Hlavní výhodou portálu je podle mluvčího PVK Tomáše Mrázka urychlení vyjádření PVK a PVS. Služba je bezplatná a splňuje veškeré podmínky pro ochranu osobních údajů.

Scroll to Top