Významná investice do vodárenství v Brně

blank

Město chce v červenci zahájit rozsáhlou rekonstrukci 300 metrů kanalizace a 600 metrů vodovodu v ulici Tuřanka za 75 milionů korun. Stavba uzavře silnici, což ovlivní i trolejbusovou dopravu. Informovala o tom Anna Dudková z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Práce potrvají 21 týdnů.

„Ulice Tuřanka potřebuje zlepšit nevyhovující stav vodovodu a kanalizace. Po vybrání zhotovitele už nic nebrání tomu, aby lidé z této lokality měli kanalizaci s dobrými odtokovými poměry a byli co nejlépe a nejspolehlivěji zásobování pitnou vodou. Práce koordinujeme s plynaři a stavbou trasy optických kabelů, spolupracujeme také s Dopravním podnikem města Brna, protože rekonstrukce s sebou přinese nutné omezení trolejbusové dopravy,“ řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Komise z podaných nabídek jako zhotovitele vybrala nabídku firmy Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost. „Společnost nabídla dokončení prací do 21 týdnů. Město za práci zaplatí bezmála 75 milionů korun bez DPH. Předpokládáme, že termín zahájení činností v ulici Tuřanka bude 1. července letošního roku,“ doplnil radní pro oblast investic David Grund (ODS).

Scroll to Top