Tachov: Muž zapojil plynový kotel do vodovodního řadu

blank

Ke kuriózní situaci došlo 4. ledna v Tachově, kde musela být zhruba stovce domácností zastavena dodávka plynu kvůli nepozornosti místního obyvatele. Jak uvedl portál idnes.cz, muž omylem zapojil plynový kotel do vodovodního řadu a místo plynu začala trubkami protékat voda. Způsobil škodu v řádech desítek tisíc korun.

Jak potvrdila policie, třiapadesátiletý muž si rekonstruoval v jednom z domů v Moravské ulici topení a omylem zapojil plynový kotel na vodovodní řad. „Připojil vodu z vodovodního řadu do trubky sloužící k přívodu plynu k plynovému kotli, a když chtěl okruh napustit, pustil vodu přímo do plynového potrubí,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Na základě toho museli plynaři odpojit plynovodní řad přibližně v sedmi tachovských ulicích.

Vzniklá škoda byla odhadnuta na 35 tisíc korun. „Přesná výše bude určena až na základě odborného vyjádření. Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ vyjmenovala Jiroušková.

Scroll to Top