Sokolov zrekonstruuje ulice Petra Chelčického za deset milionů

blank

Sokolovská radnice vyhlásí na akci výběrové řízení, část nákladů by chtěla financovat z dotace. Modernizace ulice patří mezi největší letošní investice města. Informovaly o tom Seznam Zprávy.

„Akci budeme soutěžit společně s vodárenskou společností, která vymění vodovodní přípojky. Také na nás čekají plynaři, protože technický stav plynových přípojek je velmi špatný. Budeme opravovat povrch vozovky, zřídíme odvodnění a dešťovou kanalizaci v ulici,“ řekl sokolovský místostarosta Jan Picka.

V ulici přibudou nová podélná parkovací místa. Investiční náklady si rozdělí město a Sokolovská vodárenská, která přispěje dvěma miliony korun. Radnice chce získat dotaci až ve výši 60 procent uznatelných nákladů. Hotovo by mělo být letos. Stavba bude rozdělena na dvě etapy. Obyvatelé budou muset počítat s dopravním omezením.

Sokolov loni zrekonstruoval ulici J. K. Tyla za dvanáct milionů. Budovala se dešťová kanalizace a došlo na výměnu vodovodní a kanalizační infrastruktury. Akce byla společnou investicí města Sokolov a Sokolovské vodárenské společnosti, která uhradila část splaškové a jednotné kanalizace.

Ilustrační foto 

Scroll to Top