Lesy ČR změní organizační strukturu

blank

Státní podnik Lesy České republiky bude mít od 1. ledna novou organizační strukturu, kdy místo 11 krajských ředitelství vznikne sedm oblastních ředitelství s posílenými pravomocemi. Podnik věří, že na režijních nákladech ušetří desítky milionů korun ročně. Informovaly o tom Lidové noviny.

Už od 1. září zřídily Lesy ČR nový Závod lesní techniky, který má vlastní kapacity na těžbu kůrovcového dříví. Podniku patří zhruba polovina tuzemských lesů. Počet provozních zaměstnanců, revírníků a dalších lidí, kteří jsou potřeba v lese, zůstane po reformě stejný nebo se zvýší, napsaly dále Lidovky.

„Ubudou referentské administrativní režijní pozice,“ řekla mluvčí Eva Jouklová. Dále uvedla, že pod sedm oblastních ředitelství budou spadat i vodohospodáři, kteří dosud působili na samostatných správách toků. Do konce března příštího roku by mělo z podniku postupně odejít 42 zaměstnanců. Jedná se o úřednické pozice, například administrativní pracovnice, referenty pozemkové evidence, účetní, stavební techniky. V technicko-hospodářských a dělnických pozicích v ochraně lesa, na pěstebních a těžebních pracích a v expedici dříví zase může vzniknout až 150 míst.

Lesy České republiky byly založeny dne 1. ledna 1992 Ministerstvem zemědělství České republiky. Hlavní náplní činnosti podniku je obhospodařování více než 1,2 milionu hektarů lesního majetku ve vlastnictví státu a péče o více než 38 tisíc kilometrů určených vodních toků a bystřin.

Scroll to Top