OVAK rozdělily 1,4 milionu

blank

Ostravské vodárny a kanalizace podpořily letos partnery v oblasti kultury, sociálních a zdravotních potřeb, ale také subjekty z oblasti handicapovaných osob částkou téměř 1,4 miliony.

„Více než kdy jindy je potřeba mít empatický postoj k potřebám druhých, a proto hledalo vedení akciové společnosti Ostravské vodárny a kanalizace způsob, jak podpořit ještě více organizace v oblasti kultury, sociálních a zdravotních potřeb na Ostravsku. Bylo rozhodnuto, že i přesto, že nedošlo k realizaci akcí a naplnění předmětu spolupráce u partnerských aktivit, budou podpořeny subjekty, které tyto akce organizují a nedojde ani ke krácení celkového rozpočtu,“ uvedly vodárny. Mezi obdarovanými byly například Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, Svatováclavský hudební festival, Dolní oblast Vítkovice nebo Ostravské centrum nové hudby.

Nejvyšším gestem solidarity se letos podle mluvčí Radky Vankové stala finanční podpora projektu revitalizace zahrady a úpravy veřejného prostoru u Domova pro seniory IRIS v Ostravě-Mariánských Horách ve výši 500 000 korun. Část peněz zamíří do Městské nemocnice Ostrava jako poděkování zdravotníkům v první linii. OVAK také letos pokračovaly v organizaci 19. ročníku projektu pro základní školy – Hledej pramen vody. Jeho pomocí se společnost snaží vychovávat mládež k ohleduplnosti a hospodárnosti s nakládáním a využíváním přírodních zdrojů.

OVAK je provozní firma, jejímž minoritním vlastníkem je majitel infrastruktury – statutární město Ostrava. Zhruba 35 % pitné vody se vyrábí z podzemních zdrojů nacházejících se na území města, zbytek nakupuje jako vodu předanou od největší vodárenské společnosti v kraji – SmVaK Ostrava.

Scroll to Top