Webkonferece Provoz vodovodů a kanalizací ve finální fázi

blank

Poslední část online konference pořádaná organizací SOVAK ČR proběhne 10. listopadu dopoledne. Tematicky se bude sekce věnovat pitné vodě. Oproti minulým letům byla tradiční akce přesunuta v důsledku nouzového stavu a epidemiologické situace vyvolané šířením nového typu koronaviru z konferenčních sálů a komplexů do online prostředí.

První tři části proběhly 3. a 5. listopadu, kdy reflektovaly zkušenosti vodárenských společností z letošní mimořádné situace, věnovaly se problematice odpadních vod, ale také smart meteringu jako jasnému trendu, kterým se vodárenství ubírá a ubírat i nadále bude. Omezení vyplývající z výskytu nového typu koronaviru v tomto ohledu působí jako katalyzátor zavádění těchto technologií do vodárenské praxe.

V poslední části konference vystoupí Radka Hušková z Pražských vodovodů a kanalizací s příspěvkem, který se věnuje nové směrnici pro pitnou vodu, a z ní vyplývajících parametrů ve sledování kvality pitné vody a povinnostech vodárenských podniků. Tomáš Žitný z VaK Mladá Boleslav bude hovořit o zkušenostech z provozování vodárenského systému bez hygienického zabezpečení chlorem. Bohdan Soukup ze Středočeských vodáren se bude věnovat kybernetické bezpečnosti ve vodárenství, Jan Kudrna z Právnické fakulty Univerzity Karlovy se dotkne tématu ústavněprávní ochrany vody. Milan Míka z CHEVAK Cheb se bude věnovat praktickým dopadům aplikace přijatých právních norem na vodárenský obor, především v oblasti obnovy infrastruktury a jejího financování.
Vodárenské dopoledne na síti bude moderovat Jiří Paul z VaK Beroun.

Scroll to Top