Pražská teplárenská definitivně patří Veolii

blank

Veolia České republika koupila společnost od Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského. Obchod posvětil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (UOHS). ČTK o tom informovala mluvčí Veolie Marcela Dvořáková. Cena nebyla uvedena.

„Akvizice takto významné společnosti je pro skupinu Veolia zásadní i s ohledem na proměnu, kterou teplárenství v ČR prochází. Věřím, že s pomocí PT bude energetická divize skupiny Veolia úspěšně čelit velkým environmentálním výzvám, které nás v nedaleké budoucnosti čekají. Zároveň bych chtěl ubezpečit všechny zákazníky, že pro ně tato akvizice nebude mít žádný negativní dopad,“ uvedl generální ředitel společnosti Veolia Energie ČR Reda Rahma.

Veolia je také v Praze většinovým vlastníkem Pražských vodovodů a kanalizací (PVK), které mají na starosti distribuci vody. Menšinovým vlastníkem je Praha. PVK má vodovodní síť do roku 2028 pronajatou od městské společnosti Pražská vodohospodářská společnost (PVS). Po vypršení termínu se stoprocentním vlastníkem stane Praha. Veolia zaměstnává po celém světě téměř 180 000 lidí a v Česku Veolia Energie ČR a její dceřiné společnosti působí v Moravskoslezském, Olomouckém, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji a také v Praze.

Zdroj: oenergetice.cz

Scroll to Top