Pokračují práce v Meziboří

blank

Severočeská vodárenská společnost pokračuje v investiční akci v Meziboří, kde rekonstruuje dožilé a poruchové vodovodní řady a části popraskané zdeformované kanalizace. Vodovod se modernizuje v délce 412 metrů, kanalizace v délce 70 metrů. Rovněž budou přepojeny všechny domovní přípojky, hydranty a napojené řady.

„Jsme velmi rádi, že se podařilo zařadit výměnu dožilých vodovodů a kanalizace v Meziboří do investičních akcí Severočeské vodárenské společnosti ještě letos. Vodovod byl 62 let starý. Nyní bude sloužit minimálně dalších padesát let,“ komentoval stavbu starosta města Petr Červenka a dodal, že omezení, která stavba zejména v dopravě a parkování znamená pro mezibořské občany, jsou jen dočasná a žádá veřejnost o jejich respektování. Hotovo má být do konce října.

Společnost letos investuje do obnovy a výstavby majetku 1,36 miliardy korun. Vodohospodáři na severu Čech opraví nebo nově postaví 60 kilometrů vodovodního a 22 kilometrů kanalizačního potrubí. Rekonstrukce se dočká řada vodojemů a čistíren odpadních vod.

„V letošním roce se SVS zaměří na vodovody a kanalizace. Jen na opravy a další výstavbu vodovodních řadů je určeno 322 milionů korun, na kanalizace připadne dalších 522 milionů. Samostatnou kapitolou je odstranění kanalizačních výustí. Mezi největší patří odstranění kanalizačních výustí v obci Vrskmaň, které přijde na 20 milionů korun. Dohromady bude odstraněno 22 výustí, což si vyžádá vybudování, rekonstrukci nebo přepojení 10 880 metrů kanalizace,“ uvedli dříve vodohospodáři.

Ilustrační foto 

Scroll to Top