PMO začalo skládat most v Olomouci

blank

Stavaři začali na stavbě protipovodňové ochrany Olomouce skládat konstrukci rekonstruovaného mostu na Masarykově třídě. Ta bude podle Povodí Moravy měřit na délku 55 metrů. Vodohospodáři dále uvedli, že ostatní práce běží podle harmonogramu.

Od středy 16. září mohou obyvatelé Olomouce vidět části ocelové konstrukce budoucího mostu na Masarykově třídě v Olomouci. Stavaři nyní začali jednotlivé díly k sobě skládat, svařovat a natírat, aby konstrukci bylo možné během podzimu nasunout na povodní strany mostu.

„Tohle je další významný okamžik výstavby protipovodňové ochrany Olomouce. Připravujeme položení nosné konstrukce mostu na ulici Masarykova. V současnosti probíhají práce na založení mostu a mostních opěr. Předcházela stavba speciální dráhy, po níž se bude konstrukce na místo nasouvat. Poté dojde ke kompletaci konstrukce již nad vodou, zejména k osazování výztuže, bednění a betonáži mostovky,“ popsal postup stavby nového mostu investiční ředitel Povodí Moravy Tomáš Bělaška. Povodní strana mostu by měla být stavebně dokončena na jaře 2021. Následně se práce přesunou na návodní stranu.

Scroll to Top