Neprodejné pivo z dešťovky upozorňuje na legislativní nesmysly

blank

Pivo z dešťové vody nazvané Zmoklá sova si v Česku nekoupíte. Nesmí se totiž prodávat. Pivo je potravina a na jejich výrobu nelze používat jinou než pitnou vodu. Informoval o tom portál ihned.cz.

Byť dnešní technologie dokážou bez problémů přečistit dešťovou vodu na pitnou, české zákony s touto možností nepočítají. Za nápadem na výrobu piva z dešťové vody stojí brněnská společnost ASIO TECH. Podobnými projekty se snaží upozornit na nedomyšlenost tuzemské legislativy, napsal portál ihned.cz.

ASIO TECH je česká inženýrsko-dodavatelská firma s mezinárodní působností založená v roce 1993. Společnost pracuje v oboru vývoje, výroby a dodávek technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. Široké spektrum dodávaných vodohospodářských produktů nachází uplatnění při čištění odpadních vod z rodinných domů, obcí, měst, nemocnic a v různých průmyslových odvětvích.

Podle jednatele Karla Plotěného, se kterým redakce vodarenstvi.cz hovořila v říjnu 2019, se ASIO TECH zajímá denně také o zakázky v zahraničí. Největší specifika realizace zakázky podle něj tkví v jiných zvyklostech a předpisech, logistice a zajištění povinností po dodávce, jako jsou servis a opravy. K nejvýznamnějším zahraničním projektům společnosti patří sanace podzemních vod s obsahem uhlovodíků v německém Ludwigshafenu a stavba komunální čistírny odpadních vod v Litvě. Export tvoří 20 až 30 procent obratu.

Scroll to Top