EKOprojekt Hledej pramen vody 2020 pokračuje

blank

Ostravské vodárny a kanalizace vlivem aktuálních událostí upozorňují na změny ve hře Hledej pramen vody. Úkolem dětí je vyřešit v prvním kole několik úkolů souvisejících s vodou. Partnerem soutěže je statutární město Ostrava.

„Zahájili jsme 19. ročník ekologického hravého projektu pro základní školy Hledej pramen vody 2020. Pokračujeme v moderním pojetí soutěže. Zaměřujeme se na vodárenský geocaching. Přerušení výuky a omezení pohybu veřejnosti změnilo i naši soutěž. Danou situaci plně respektujeme, aby soutěž byla nadála atraktivní, jak pro děti, tak pedagogy, změnili jsme její průběh. Týmy v soutěži nadále zůstávají a můžou se těšit na skvělou hru a ceny. Soutěž má pouze jednu část. A tou je ta teoretická. Nedovedeme přesně stanovit, kdy skončí daná omezení. Proto jsme byli nuceni hradní finále v letošním roce zrušit,“ vysvětlili vodohospodáři.

Aktuálně společnost pracuje na podobě celkového vyhodnocení a slavnostním předání cen. „Posouváme finální termín odevzdání všech úkolů na 11. června 2020. Soutěžící si tak mohou přijít na další BODY PLUS anebo se probojovat do speciálních nominací na další 4 ocenění: VodoEinstein, Vodoart, Vodostar a eVoda. Během soutěže tak uvidíme, kdo z vás má nejblíže k umění, vědě nebo ke streamování videí,“ doplnily OVAK.

Více zde.

Scroll to Top