DGS Druckguss Systeme hlásí úsporu milionu litrů vody

blank

Liberecká pobočka DGS Druckguss Systeme uvedla v létě do provozu čistírnu odpadních technologických vod, díky které za několik týdnů provozu vyčistila tolik odpadní vody, kolik čtyřčlenná domácnost spotřebuje za 8 let.

„Odparka je v provozu sice teprve pár týdnů, ale už teď vidíme, že se investice do ekologičtějšího zacházení s odpadní vodou z provozu opravdu vyplatila. K 27. srpnu prošlo čisticím procesem už 1 070 000 litrů vody,“ popisuje vedoucí personalistiky společnosti DGS Druckguss Systeme Michal Mocek.

Dříve nechávala firma veškerou technologickou vodu odvážet k externí likvidaci, dnes je to díky odparce jen necelých sedm procent, což je od doby spuštění 70 000 litrů. „Voda z vodovodu je čistá a pitná, nicméně pro naše výrobní účely jsme ji museli přesto upravovat a čistit. Abychom získali milion litrů vody, museli jsme nakoupit 1,3 milionu litrů,“ poznamenává Michal Mocek.

Společnost dodává díly pro automobilový průmysl pro náročnější zákazníky. Firma je bývalou slévarnou Bühler AG a sídlí ve švýcarském St. Gallenu.

Scroll to Top