Pobříslo k rekonstrukci slánské čístírny

blank

Více než 120 milionů korun stála modernizace čistírny odpadních vod ve Slaném, přičemž polovinu prostředků získalo město z dotací ze Státního fondu životního prostředí. Slavnostní předání díla proběhlo 10. září.

Modernizace odstartovala v listopadu 2017. Kromě toho byla zvýšena její kapacita, což umožní napojení dalších obyvatel. „Investici do rozvoje čistírny odpadních vod jednoznačně vítám. Je to totiž moudrý krok pro budoucnost a důležitý impuls pro rozvoj Slaného,“ řekl zástupce provozovatele a provozní ředitel společnosti Středočeské vodárny Pavel Pobříslo.

„Intenzifikace probíhala za nepřetržitého provozu čistírny, což bylo dost náročné pro provozovatele. Museli jsme zvládat komplikace a nepředvídatelné události, které se objevily v průběhu rekonstrukce,“ řekl na závěr Pobříslo.

Intenzifikace čistírny odpadních vod spočívala v doplnění mechanického čištění odlehčených odpadních vod, vybudování usazovací nádrže a anaerobní stabilizace. Došlo také ke změně v uspořádání aktivačního systému a k rekonstrukci dalších objektů, které byly již na hranici životnosti.

Scroll to Top