Magazín Z první ruky je tady

blank

SmVaK Ostrava upozorňují na vydání dalšího čísla magazínu Z první ruky. Zvýšenou pozornost by mu měli věnovat například ti, kteří nejsou napojeni na veřejnou kanalizaci a čistírnu odpadních vod. Porušování pravidel se totiž bude dle všech indicií častěji kontrolovat a přísněji penalizovat.

SmVaK Ostrava se v novém čísle věnují zajímavým a významným investičním projektům. Jedná se například o komplexní rekonstrukci novoveské úpravny vody v Beskydech za více než 125 milionů korun. Nechybí ani zmínka o modernizaci vodovodů a čistíren v řadě obcí a měst například na Novojičínsku, Opavsku či v Podbeskydí. Magazín rovněž přináší reportáž ze cvičení Integrovaného záchranného systému v provozu největší úpravny vody SmVaK Ostrava v Podhradí u Vítkova. Vodohospodáři také popsali to, jak je jejich systém dodávek pitné vody a odvádění a čištění vody odpadní připraven na případný rozsáhlý výpadek elektrické energie – tzv. blackout.

„Několik textů se i našim aktivitám v regionu, kde působíme. S letními prázdninami vyrazily do regionu Kohoutkové inspektorky, aby prověřily, nakolik jsou restaurace, kavárny, cukrárny a další podniky vstřícné v podávání vody z veřejné vodovodní sítě. S příchodem prázdnin si naopak dávají pauzu programy Strom života a Planeta Oxidan, s nimiž vyjíždíme do základních škol v  regionu, abychom děti vzdělávali o významu vody pro člověka a životní prostředí.
V plném proudu jsou projekty neziskových organizací, v nichž působí naši zaměstnanci, a my jsme je podpořili v programu Plaveme v tom spolu!“ vysvětlil mluvčí společnosti Marek Síbrt.

Nejvýznamnější moravskoslezské vodohospodářská společnost byla i na vodohospodářských akcích u nás a v zahraničí, ať již šlo o největší veletrh v ČR VOD-KA, který se na jaře konal v pražských Letňanech, nebo zasedání evropské organizace EurEau v Budapešti, které se týkalo odpadní vody.

Magazín online zde. 

Scroll to Top