Bořetice vypsaly tendr za téměř 200 milionů

blank

Obec vypsala zakázku na výstavbu kanalizace a čistírny odpadních vod. Odhadovaná cena přesahuje 193 milionů. Lhůta pro doručení nabídek nebo žádostí o účast je stanovena do 31. května 2019.

Výběrová komise schválila v srpnu 2018 Bořeticím dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 113 milionů korun. Částka bude využita na výstavbu kanalizace a čistírny odpadních vod. Čistírna je pro tradiční vinařskou obec nutností.

Přípravu zahájili Bořetičtí před několika lety. Podle informací Břeclavského deníku Rovnost z loňského léta také obec řeší napojení plánované oddělené kanalizace na dodělanou jednotnou kanalizaci v nově vznikající čtvrti rodinných domů v lokalitě Panské Bořetice. Výstavba desítek rodinných domů se setkává s komplikacemi.

Původně měla být kanalizace oddělená, ale při pracích na inženýrských sítích firma vybudovala podle zastupitele Václava Petráska kanalizaci společnou. Sporným bodem v neposlední řadě zůstává cena zasíťovaného pozemku. Metr čtvereční má stát přibližně 1400 korun, což je pro mnoho lidí neakceptovatelné částka.

 

Scroll to Top