Povodí Odry povolilo také květnový sjezd Moravice

blank

Díky naplněnosti zásobního prostoru nádrží Kružberk a Slezská Harta je povoleno konání dalšího vodáckého sjezdu řeky Moravice 18. a 19. května 2019. Zvýšený průtok 13 kubíků vody za sekundu od nádrže Kružberk a průtok 2,5 kubíku za sekundu od jezu Podhradí budou vodohospodáři v uvedených dnech vypouštět od sedmi rána do jedenácti dopoledne.

„Pro registrované účastníky dáváme povolení ke vstupu na pozemky, které budou sloužit jako nástupní a výstupní místa. Vzhledem ke zvýšeným průtokům požadujeme po organizátorech akce zajištění bezpečnosti na jezech této řeky. Dále upozorňujeme, že v případě závažných provozních či povodňových situací budeme manipulovat na nádrži Kružberk dle příslušných ustanovení platného manipulačního řádu a vyhrazujeme si právo v těchto případech náš souhlas s uspořádáním sjezdu zrušit,“ zdůraznili vodohospodáři.

Sjezd Moravice absolvovali vodáci také 13. a 14. dubna. V loňském roce bylo v Moravskoslezském kraji kolem sjezdů řeky rušno. Povodí Odry totiž zrušilo červencový i srpnový sjezd, což se řadě vodáků nelíbilo. Na vině byly extrémně nízké průtoky a nedostatečná zásoba vody v přehradách.

Scroll to Top