Generální oprava koupaliště v Letohradě

blank

V roce 2019 by měla začít generální oprava koupaliště v Letohradě poblíž Ústí nad Orlicí. Více než 40 let stará plovárna neodpovídá dnešním technologickým standardům a z velkého bazénu prosakuje voda. Rozsah stavebních prací schválí zastupitelstvo.

Projektová dokumentace komplexní modernizace letohradského bazénu počítá s výdaji 25 milionů korun. Dělníci budou muset vybetonovat špatně těsnící nádrž a vyměnit potrubí a kanalizaci v celém areálu. Významná část výdajů bude směřovat na nákup nové technologie a výstavbu budovy k jejímu uskladnění. Návštěvníci se také dočkají nové skluzavky a dalších herních prvků. Práce skončí v květnu příštího roku.

Letohrad leží asi sedm kilometrů jihovýchodně od Žamberku. Zajímavá historie se pojí s jeho názvem. Ještě do roku 1950 se město jmenovalo Kyšperk. Na krátkou dobu se Kyšperk přejmenoval na Orličné a poté definitivně na Letohrad, který jako název nemá v historii žádnou oporu. Vznikl po sloučení obcí Kyšperk, Orlice, Kunčice a Červená. Historické jádro Letohradu je městskou památkovou zónou.

Scroll to Top