Photon Energy začíná působit v oboru dodávek pitné vody

blank

Česká skupina Photon Energy v roce 2017 založila společnost Photon Water Technology, jež bude dodávat kontejnerová zařízení pro čištění či odsolování vody s využitím nanomateriálů. Solární panely se poté postarají o elektrické napájení. Skupina zúročí své zkušenosti se stavbou ostrovních solárních systémů v Austrálii.

Provozovatel a developer solárních elektráren Photon Energy loni poprvé skončil v zisku. Na úspěchu se podepsal především provoz českých a slovenských solárních elektráren o kapacitě 25,6 megawattu. Od příštího roku Photon Energy počítá s novým zdrojem zisku. Skupina totiž vsadila na začínající solární boom v Maďarsku, kde tamní vláda počítá s pokrytím poloviny spotřeby elektřiny ze slunečních elektráren.

„Do konce roku 2019 plánujeme přidat do maďarského portfolia padesát megawattů provozovaných fotovoltaických elektráren,“ uvedl výkonný ředitel Photon Energy Georg Hotar. Společnost v roce 2018 zprovoznila v Maďarsku jednu elektrárnu s výkonem 0,53 megawattu a dalších osm elektráren s celkovým výkonem 5,5 megawattu hodlá připojit do konce letošního roku. Nově založená firma Photon Water Technology bude nově dodávat kontejnerová zařízení, která najdou uplatnění v oblasti čištění či odsolování vody s využitím nanomateriálů.

Scroll to Top