Do studené Vltavy naskákalo 230 lidí, 16. ročník Branických ledů je minulostí

blank

Na plavce čekala u branického nádraží v Praze voda o teplotě 4,4 stupně Celsia. Nejmladším účastníkem Branických ledů byl třináctiletý Miroslav Láznička, nejstarší účastnicí se stala sedmaosmdesátiletá Božena Černá.

„Byla jsem hodně nemocná, dali mě do invalidního důchodu, brala jsem hodně prášků. A potom jsem šla kolem Národního divadla a viděla otužilce u Vltavy. Voda dává zdravíčko, já jí věřím,“ uvedla Božena Černá.
Podle předsedy I. plaveckého klubu otužilců Tomáše Prokopa je otužování dobré pro zdraví, navíc spojuje lidi různých věkových kategorií, majetkových poměrů i politických názorů. „Má příznivý vliv na zdraví a na psychiku. Když zvládnete vlézt do studené vody, zvládnete všechno. A kromě toho je sexy,“ říká Prokop. Dále informoval o tom, že je zájem o otužování velký a stále mírně roste. Letošního ročníku se zúčastnili i otužilci ze Slovenska. Závod je součástí Českého poháru v zimním plavání.
Účastníci měli na výběr z tratí o délce 100, 250, 500, 750 nebo 1000 metrů. Statečně se také museli vyrovnat s poměrně silným proudem.
Foto: Aktualne.cz 

Scroll to Top