Provoz vodovodů a kanalizací 2017: V Ostravě byla zahájena významná konference

blank

Ředitel Sdružení oboru vodovodů a kanalizací Oldřich Vlasák a předseda představenstva František Barák slavnostně zahájili v ostravském Clarion Congress Hotel Ostrava jednu z nejvýznamnějších konferencí v roce 2017.

Na akci je přítomno 500 odborníků z vodohospodářské oblasti a během dvou dnů zazní 35 přednášek, připraven je také doprovodný program v podobě exkurzí nebo prezentace dodavatelů vodárenských materiálů, výrobků a služeb. Do Ostravy zamířila konference, která se koná od roku 2003, kdy proběhl první ročník v Táboře, z Hradce Králové.

František Barák například zmínil nedávné parlamentní volby. Podle něj bude potřeba vyvrátit celou řadu mýtů a nepravd. „Zároveň se bude nutné účastnit řady férových diskuzí na téma hospodaření se srážkovými vodami nebo přípravy na zvládání sucha,“ uvedl František Barák.

Akci pořádá SOVAK ČR a záštitu nad ní převzali ministr zemědělství Marian Jurečka, moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura. Generálními partnery jsou společnosti SmVaK Ostrava a OVAK.

Scroll to Top