Provoz vodovodů a kanalizací 2017: Hodnota infrastruktury u nás přesahuje bilion korun

blank

Redakce portálu vodarenstvi.cz je v Ostravě přítomna na dvoudenní významné konferenci Provoz vodovodů a kanalizací 2017. Součástí dopoledního programu prvního dne byla tisková konference Sdružení oborů vodovodů a kanalizací ČR.

„Česká republika zaujímá ve vodohospodářství přední místo v Evropě, ať už se jedná o kvalitu dodávané pitné vody, nízké ztráty vody v síti, nebo inovace a technologie. Do programu konference byly zařazeny také příspěvky, které reflektují nejnovější vývoj legislativy, jako je třeba Koncepce na ochranu před následky sucha, nebo Strategický rámec Česká republika 2030,“ uvedl ředitel SOVAK ČR Oldřich Vlasák. Předseda sdružení František Barák doplnil, že k hlavním cílům konference patří prezentace nových technologií a metod, které zlepší kvalitu dodávané vody. Podle Baráka je zároveň nutné s modernizací vodohospodářství zlepšovat podmínky životního prostředí, ale také precizovat legislativu.

„To, že máme v České republice ve vodárenství takový komfort, je zásluha jednotlivých společností, které umí efektivně investovat,“ poznamenal náměstek ministra zemědělství pro řízení sekce vodního hospodářství Aleš Kendík, který v oboru působí nepřetržitě od roku 1998.

Na jeho slova navázal i náměstek  ministerstva životního prostředí pro řízení sekce fondů EU, finančních a dobrovolných nástrojů Jan Kříž. Podle něj bude v budoucnu potřeba propojovat jednotlivé vodárenské soustavy a hledat nové zdroje pitné vody.  

 

 

 

 

Scroll to Top