Ostrava se stává hlavním městem českého vodárenství

blank

Nejvýznamnější vodárenská akce v roce míří tentokrát do Ostravy. 7. a 8. listopadu se především v  Clarion Congress Hotelu koná letošní ročník konference Provozování vodovodů a kanalizací 2017.

Akce pořádaná Sdružením oboru vodovodů a kanalizací ČR, která putuje po jednotlivých regionech naší země, do Ostravy míří po loňském úspěšném ročníku v Hradci Králové. Generálními partnery akce jsou logicky vzhledem k místu konání Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a Ostravské vodárny a kanalizace. Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Marian Jurečka, moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura.

Během dvou dnů konference a doprovodného programu, který se skládá nejen z výstavy společností a institucí působících ve vodárenském oboru, ale například také z exkurzí do zajímavých míst spojených s vodou, si budou moci účastníci vyslechnout řadu zajímavých přednášek. Například profesor Michal Marek z Ústavu globální změny AV ČR bude v úvodním příspěvku hovořit o tom, proč lze vodu chápat jako největší problém současnosti. Další řečníci se budou mimo jiné věnovat problematice sucha na straně jedné, a naopak povodní na straně druhé. Dotknou se toho, jak jsme na tyto mimořádné situace v České republice připraveni z hlediska technického, ale také legislativního a myšlenkového.

Druhý den bude konference jako tradičně rozdělena na dvě sekce, kdy první se věnuje problematice pitné vody, druhá se zaměří na vodu odpadní. Účastníci konferenci dále mohou po jejím skončení využít nabídek k exkurzi. Podívat se můžou buď do areálu čistírny odpadních vod společnosti OVAK v Ostravě nebo do Úpravny vody Podhradí Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava uprostřed Oderských vrchů. Když dají hosté přednost „nevodařskému“ tématu, můžou vyrazit do Dolní oblasti Vítkovic.
Redakce vodarenstvi.cz přinese z konference aktuální zpravodajství.

Veškeré informace o akci najdete zde.

Scroll to Top