Metrostav modernizuje bazén v Teplicích za téměř 300 milionů korun

blank

V Teplicích byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce Aquacentra. Součástí prací je přistavění pětadvacetimetrového plaveckého bazénu se čtyřmi dráhami nebo jiných vodních atrakcí. Hotovo by mělo být do konce příštího roku. 

„Během rekonstrukce bude přistavěn plavecký bazén a vznikne nové zázemí, jako jsou šatny, sociální zařízení, zázemí pro personál, plavecké oddíly a spojovací chodba z plaveckého bazénu do nových šaten,“ uvedl ředitel Aquacentra Teplice Michael Paraska. Podle teplického primátora Jaroslava Kubery bude projekt financovat město samo bez využití dotací.

Modernizaci areálu ovšem kritizuje opozice, které se zdá cena vysoká. „Zodpovědný hospodář nedá za vylepšenou plaveckou halu s teplou vodou 300 milionů korun,“ neskrýval své rozhořčení například zastupitel Volby pro Teplice Jakub Mráček.

Aquacentrum je zatím v plném provozu. „Chceme, aby rekonstrukce probíhala za pochodu. K prvnímu menšímu přerušení služeb dojde až v březnu, kdy uzavřeme saunu. Ostatní provoz zůstane otevřený až do začátku května,“ nastínil Paraska. Podle něj se mohou návštěvníci nově těšit na atrakce, jako jsou vodní hřib, divoká řeka, houpací jeskyně, velká skluzavka s dojezdem, chrliče vody či masážní lehátka a lavice.

„V plaveckém bazénu bude mít voda maximálně 28 stupňů, v Dětském světě 33,5 stupně. Termální vodu nám dodávají Lázně Teplice, během rekonstrukce ale budeme dělat hydrogeologický průzkum. Uděláme si vlastní vrty, chceme získat svůj zdroj termální vody,“ doplnil ředitel Aquacentra.

Zhotovitelem bude stavební společnost Metrostav. Specializuje se na dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory.

Zdroj: MF Dnes

Scroll to Top