Část metra uzavřela havárie vody

blank

Dopravu v Praze komplikovala v pondělí 23. října voda v kolejišti. Provoz na lince C byl částečně omezen. Metro nejelo mezi stanicemi Kačerov a Háje. Na vině byla nehoda vodního čerpadla.

„Voda je mezi stanicemi Opatov a Háje. Snaží se ji odčerpat hasiči dopravního podniku. Zatím není jasné, kde se vzala,“ řekla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Doprava byla znovu obnovena krátce po čtvrt na pět odpoledne. Během odstraňování následků nehody byla mezi Kačerovem a Háji zavedena náhradní doprava.

Pražský dopravní podnik také v současnosti provádí rekonstrukci eskalátorů ve stanici Anděl, které vymění za nové. Modernizace, která se týká i odstraněná průsaků vody do tunelu, byla zahájena 18. září a skončí v polovině příštího roku. Náklady na akci jsou vyčísleny na čtvrt miliardy korun.

„DPP vymontuje zastaralé ruské eskalátory, ale vybere z nich díly, které se ještě budou moci využít. Při rekonstrukci dojde ke kompletní výměně zařízení a eskalátory odsud včetně nosných konstrukcí zmizí. Vymění se veškeré řízení, elektroinstalace a nainstaluje se sem úplně nový eskalátor s novými bezpečnostními prvky a systémem řízení,“ uvedl před několika týdny technik DPP Martin Kodrle.

Ilustrační foto 

Scroll to Top