Na Ohři uzavřou letošní vodáckou sezonu

blank

V sobotu 7. října uzamkne víla vodáckou sezonu na Ohři. Na poslední plavbu se účastníci vydají v úseku z Kynšperka do Sokolova. Informoval o tom Sokolovský deník.

„Lodě na společné splutí budou k dispozici také od naší půjčovny. Kdo pojede v kostýmu nebo masce, toho odměníme,“ uvedli pořadatelé. Cílem vodáků bude sokolovské tábořiště, kde se mohou vydat i ti, kteří se plavby nezúčastní. O zábavu se v Sokolově budou starat kapely Jauvajs, Trepka nebo Roháči. Kolem půl deváté pak řeku symbolicky uzavře víla Agara.

V sobotu 30. září mělo také proběhnout tradiční uzamykání meandrů a ukončení vodácké sezony na Odře. Akce ve Starém Bohumíně se však kvůli nepříznivým hydrologickým prognózám a vysoké hladině řeky nekonala. Podle pořadatelů by účastníkům hrozilo i ohrožení na životech.

„Vytrvalý déšť zvedl hladinu řeky na tři metry a průtok byl tak vysoký, že jsme museli z bezpečnostních důvodů uzavřít i naši půjčovnu lodí. Doufali jsme, že do uzamykání průtok klesne, ale podle hydrologických prognóz se tak nestane. Hromadné akce se účastní často i začátečníci, my nechceme riskovat jejich zdraví a životy,“ vysvětlila na konci září za organizátory Miroslava Šmídová.

Scroll to Top