Berounští zastupitelé rozhodnou o osudu koupaliště nebo pomoci partnerskému městu

blank

Zastupitele středočeského Berouna čeká ve středu 13. září řada klíčových rozhodnutí. Jasněji by mělo být nad dalším osudem koupaliště na Velkém sídlišti a také nad poskytnutí pomoci německému městu Goslar, které v červenci postihla povodeň. Zastupitelé budou schvalovat i rozpočtová opatření na letošní rok.

„Goslar postihla na konci července povodeň. Velká voda se dostala i do jeho historického centra. Starosta Berouna poslal vedení města dopis s nabídkou materiální nebo finanční pomoci. Představitelé města ale nabídku pomoci nakonec nevyužili. Rada města přesto navrhla zastupitelům Berouna souhlasit se zasláním částky tisíc eur,“ sdělila mluvčí berounské radnice Jitka Soukupová. Stejnou částku Goslar Berounu věnoval po povodních v Čechách před patnácti lety.

Berounské obyvatele bude ale víc zajímat, jak zastupitelé rozhodnou o tom, co se bude dále dít s venkovním koupalištěm v lokalitě na Velkém sídlišti. Zastupitelstvo bude vybírat ze tří variant. Buď půjde o několikamilionovou rozsáhlou rekonstrukci, nebo uvolnění peněz pouze pro nejnutnější opravy, ve hře je také úplné uzavření koupaliště. Redakce vodarenstvi.cz bude o výsledcích jednání berounského zastupitelstva informovat.

Zdroj: Berounský deník 

Scroll to Top