Protipovodňové zábrany v Písku postaví společnost Eurovia CS

blank

V průběhu tohoto měsíce naše redakce informovala o plánovaných protipovodňových opatřeních, které vyrostou na levém břehu Otavy v Písku. Stavbu za necelých 44 milionů korun provede Eurovia CS a Písek a se na akci bude podílet částkou 6,2 milionu korun. Většina nákladů bude pokryta z dotace Ministerstva zemědělství ČR. Informovala o tom mluvčí Městského úřadu Písek Irena Malotová. 

„Opatření budou spočívat ve stavbě protipovodňové bariéry na nábřeží Otavy a v částečném zatrubnění potoka Jiher. Zeď vysoká v nadzemní části 80-110 centimetrů povede v délce 564 metrů od Nového mostu až k objektu bývalého mlýna,“ uvedl Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje městského úřadu Písek.

Ačkoliv byla původní spoluúčast města vyčíslena na 14 milionů korun, tak po jednání Písku s Povodím Vltavy se městu podařilo dohodnout na 6,2 milionu korun. Jihočeský Písek už dříve financoval projektovou dokumentaci za 700 tisíc korun.

Na sídlišti Portyč, jehož název má historické kořeny v přístavním italském městě Portyci poblíž Neapole, dnes žije kolem pěti tisíc obyvatel a v záplavovém území se nachází necelá polovina z nich.

Společnost EUROVIA CS patří k nejvýznamnějším stavebním firmám v České republice a má významné postavení v dopravním stavitelství. Skupina je organizována do šesti oblastí v Česku a na Slovensku. Od roku 2006 je jejím vlastníkem francouzská společnosti Eurovia, která má působnost v 18 zemích světa a je součástí světového koncernu VINCI.

Scroll to Top