Kohoutková voda na pomoc Haiti

blank

Zhruba dvacítka podniků v Olomouckém a Pardubickém kraji se zapojila do kampaně na pomoc obyvatelům Haiti. Hostům budou nabízet kohoutkovou vodu, kteří za ni můžou zaplatit jakoukoliv částku. Sbírku nazvanou Na Zdraví Haiti pořádá Arcidiecézní charita Olomouc a výtěžek půjde na zdravotní péči pro Haiťany. ČTK to řekla mluvčí ACHO Karolina Opatřilová.

Olomoucká charita pomáhá karibské zemi už dvanáct let. „Za poslední dva roky jsme díky této kampani mohli prohlédnout přes 600 Haiťanů, zejména dětí, kteří se nedostanou k lékaři. Jen loni při prohlídkách v Baie de Henne a Petit Anse jsme přišli na 400 zdravotních problémů a mohli je s pacienty řešit,“ řekla koordinátorka projektů Klára Lőffelmannová.

Podniky zapojené do akce budou označeny plakátem a letáčky. Do kampaně se například potřetí přidala olomoucká restaurace Ceasar. „Záleží nám na tom, co se ve světě děje, a tento projekt nás oslovil, proto jsme se připojili,“ uvedla provozní Dana Gabrielová. Do přiložené kasičky podle ní loni přispíval rovnoměrně celý personál podniku. Hostům i personálu se podařilo nastřádat ze všech zapojených podniků nejvíce.

Kromě letošní kampaně s vodou se chystá olomoucká charita vypravit na pomoc tamním obyvatelům čtrnáctitunový kontejner s humanitární pomocí. Do konce září mohou zájemci nosit do sídla ACHO v Křížkovského ulici v Olomouci, ale i do dalších charit, především hygienické potřeby nebo nábytek a moskytiéry.

Scroll to Top