Národní zemědělské muzeum otevřelo expozici o vodě

blank

Slavnostního otevření nových součástí Národního zemědělského muzea v Praze se ve čtvrtek 27. července zúčastnili premiér Bohuslav Sobotka, ministr zemědělství Marian Jurečka a ministr kultury Daniel Herman. Návštěvníci mohou nově vidět tři expozice, zmodernizované vnitřní prostory či novou střešní terasu s výhledem na Prahu.

„Celou rekonstrukci jsme se rozhodli provést za provozu, abychom neztratili kontakt s návštěvníky a aby oni sami viděli, jak se vlastně nové muzeum rodí,“ uvedl generální ředitel Milan Jan Půček, které v roce 2019 plánuje otevřít expozici zaměřenou na potravinářství v ostravské Dolní oblasti Vítkovic.
Stávající nabídku rozšířily tři nové expozice. Výstava Voda v krajině návštěvníkům interaktivní formou představí příběh vody. „Návštěvníci mohou na plastické obří mapě republiky sledovat, jak vypadá hospodaření s vodou v regionech, pracovat s mapami rybničních soustav, povodí, rozvodí, srážek a sucha a dozvědět se, kam se voda ztrácí a kde se naopak může nečekaně objevit,“ stojí v tiskové zprávě muzea, které zaznamenalo meziroční stotisícový nárůst na 335 000 návštěvníků.

Zdroj: Naše voda 

Foto: Česká televize 

Scroll to Top