Návštěvníci Colours of Ostrava vypili šestnáct tisíc litrů kohoutkové vody

blank

Vychlazenou vodu z veřejné sítě mohli okusit návštěvníci festivalu Colours of Ostrava. Tu po celou dobu čtyřdenní akce nabízela ve svém vodobaru společnost Ostravské vodárny a kanalizace. Média o tom informovala vedoucí oddělení vztahů s veřejností Radka Vaňková.

Na Colours of Ostrava se z vodobaru napojeného na vodovodní řad vypilo 15 920 litrů vody. Dnes už tradiční kulturní akci v Ostravě navštívily podle odhadů více než čtyři desítky tisíc lidí.

Ne všichni však radost a nadšení z konání festivalu a jeho současného formátu sdíleli. Centrem města prošel zhruba stočlenný průvod, který poukazoval především na financování akce z veřejných prostředků a také z financí firem, jejichž činnost regionu podle organizátorů happeningu nijak neprospívá, a snaží se touto krátkodobou podporou populární akce obrátit přízeň veřejnosti na svou stranu. „Během posledních let se stal festival megalomanskou akcí, jejíž financování nelze přehlížet,“ uvedla v rozhovoru pro web ČT24 jedna z organizátorek průvodu, studentka sociologie Anna Václavíková z iniciativy Probuď domy.

Scroll to Top