V Chropyni unikla nafta, část pohonné hmoty se dostala do kanalizace

blank

V neděli 23. dubna profesionální hasiči zasahovali u úniku pohonné hmoty na Kroměřížsku. Z osobního auta se dostala nafta i do kanalizace. Znečištěnou plochu musela jednotka hasičů zasypat sorbentem. Případem se už zabývá policie.

„Oznámení o úniku benzínu z osobního auta stojícího na parkovišti v Nádražní ulici přijali hasiči v 8 hodin. Odstranit uniklé pohonné hmoty z odstavné plochy vyjela jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Kroměříž,“ konstatoval za krajské záchranáře Roman Žemlička. Přítomní hasiči zjistili, že z osobního auta vytekla nafta na plochu asi 25 metrů čtverečních. „Pravděpodobně se dostala i do kanalizačního potrubí, protože znečištěná plocha vedla až do kanalizační vpusti. Znečištěnou plochu hasiči zasypali sorbentem a místo úniku nafty z osobního vozu bylo utěsněno speciálním tmelem,“ dodal Žemlička.

Kvůli zasažení kanalizační vpusti hasiči kontaktovali správce kanalizační sítě s žádostí o povolení opláchnout znečištěnou plochu. Správce však oplach zamítl a hasiči znečištěnou sorbční látku pouze zametli. Příčinu úniku nafty vyšetřuje policie.

Scroll to Top