Ve Slaném prodloužili tendr na úpravu čistírny odpadních vod

blank

Kvůli námitce jednoho z uchazečů o zakázku město prodloužilo termín na inovaci čistírny. Jedná se o zakázku za zhruba sto milionů korun.

Vítězný uchazeč získá od Státního fondu životního prostředí dotaci ve výši dvou třetin nákladů. Oproti původním plánům začne rekonstrukce později. Uvedla to mluvčí slánské radnice Lucie Krčková.

„Dva dny před ukončením výběrového řízení obdrželo město Slaný, jakožto zadavatel veřejné zakázky, námitku jednoho z uchazečů. Tato námitka byla posouzena zadavatelem, administrátorem výběrového řízení a právním poradcem,“ řekla Lucie Krčková.

V případě, že město námitce nevyhoví, se celá věc dostane k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ČR, což by začátek stavebních akcí zdrželo o několik měsíců. Právník proto doporučil prodloužit lhůtu na dvojnásobek oproti té původní.

Tendr skončí 13. dubna. Za předpokladu, že nenastanou další komplikace a nikdo se proti výsledku neodvolá, se začne s pracemi v květnu a potrvají do září příštího roku. Radnice připravuje významnou zakázku několik let a několikrát ji také kvůli komplikacím s dotačními podmínkami v čase posunulo.

Po modernizaci čistírny bude její využívání levnější a efektivnější. Na kanalizaci je ve Slaném připojena větší část sedmnáctitisícového města.

 

Scroll to Top