V dalších částech Nového Strašecí postaví kanalizaci a čistírnu odpadních vod

blank

Ve středočeském městě obci se zainteresovaným stranám podařilo vyřešit komplikované majetkové vztahy. Společnost Vodárny Kladno – Mělník tak může pokračovat ve stavbě kanalizace v dalších částech pětitisícového města na Rakovnicku.

Práce jsou rozděleny do několika etap. Během té první je v projektovém plánu zahrnuta výstavba čistírny odpadních vod. Dále společnost VKM počítá s prodloužením kanalizace v části Pecínov v ulici Nad přejezdem, poté na Náměstí 5. května, Na Spravedlnosti a v lokalitě Fortna. Otazníky zatím visí nad dokanalizováním města v několika dalších ulicích. Náklady se pohybují kolem 150 milionů korun.

,,Stavba začne v ulici Čsl. armády, protože tady se předpokládá oprava krajské silnice. S tím počítáme ještě letos. Současně by se měl začít stavět přivaděč k čistírně odpadních vod, protože její výstavba bude trvat minimálně dva roky plus zkušební provoz,“ upřesnila místostarostka Nového Strašecí Libuše Vosátková. Všechny stavební akce by měly být dokončeny v roce 2021. Nyní je zpracována stavební dokumentace pro vydání stavebního povolení. „Pracuje se na vypsání výběrového řízení na celou stavbu, včetně čistírny odpadních vod. Pak vyhlásíme veřejnou soutěž,“ dodala Vosátková.

Na stavbu kanalizace se radnici podařilo získat dotace ze Státního fondu životního prostředí ČR, které se pohybují zhruba ve výši 75 % uznatelných nákladů. Vodárny Kladno – Mělník jsou významnou společností především pro severní část Středočeského kraje, kde zásobují pitnou vodou zhruba čtvrt milionu obyvatel.

Foto: www.lidovky.cz

Scroll to Top