Kroměříž čeká rekonstrukce kanalizace v centru města

blank

Kroměřížská radnice příští rok zainvestuje do rekonstrukce zastaralé a nevyhovující kanalizace ve Vodní ulici, která patří k nejfrekventovanějším pěším zónám města. Opravy ztíží pohyb chodcům a zřejmě také zkomplikují život obchodníkům. Město práce rozdělí do dvou etap. O plánované rekonstrukci informoval Kroměřížský deník.

„Asfalt je tam několikrát přeřezávaný, dělala se tam řada výkopových prací. V tuto chvíli jsme ale teprve na začátku celého procesu. V ulici je zastaralá kanalizace i rozvody vody, jsou tam položené sítě plynařů i elektrikářů,“ řekl starosta třicetitisícového města na Hané Jaroslav Němec. Během jara se setkají radní s majiteli domů a podnikateli, kterých se opravy dotknou nejvíce. Pokud bude vše probíhat podle plánu, měly by první práce začít příští rok o tomto čase. Rekonstrukce povrchu ulice a výměna kanalizace a sítí si vyžádá kolem dvaceti milionů korun. Město příliš nepočítá s tím, že by na akci dostalo dotace.

„Středová část bude položena v historické dlažbě a chodníky, mírně širší než stávající, by měly být hladké, z mramoru,“ řekl Jaroslav Němec. V dalších letech by chtěla Kroměříž opravit i sousední ulici Farní a Dobrovského.

V roce 2013 společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž zrekonstruovala místní úpravnu vody, která zásobuje pitnou vodou sto tisíc obyvatel. Modernizace zařízení si vyžádala 182 milionů korun. Opravy probíhaly za plného provozu.

Foto: www.unesco-czech.cz

Scroll to Top