ČEVAK zrekonstruoval dva jihočeské vodojemy

blank

Oprava vodojemu Nádraží v Českém Krumlově stála 700 000 korun. Náklady na rekonstrukci vodojemu ve Větřní si vyžádaly přes 300 tisíc korun. ČTK o investicích do vodohospodářské infrastruktury v Jihočeském kraji informovala Lenka Zimmelová z útvaru marketingu a komunikace ČEVAK.

Českokrumlovský vodojem Nádraží o objemu 650 metrů krychlových zásobuje pitnou vodou dvě městské části a obec Přísečnou. Celkově dodává pitnou vodu pro dva tisíce obyvatel a v plném provozu bude na konci února. Třistatisícová investice putovala do dalšího vodojemu ve Větřní, kde vodohospodáři opravili jednu z komor na přelomu roku. Během rekonstrukcí dvou vodojemů byli obyvatelé zásobováni pitnou vodou z Domoradic a Ptačího Hrádku.

„Součástí prací v komoře bylo očištění betonu a ocelové výztuže. Povrch se ošetřil a opatřil speciální vrstvou, která do budoucna umožní nejen snazší údržbu nádrže vodojemu, ale také ochrání původní konstrukci stavby,“ řekl ČTK Miroslav Ježík ze společnosti ČEVAK.

Společnost ČEVAK provozuje vodohospodářský systém také v Českých Budějovicích, kde má smlouvu do roku 2018. O tom, kdo bude v největším jihočeském městě spravovat vodohospodářský systém od roku 2019, se veřejnost dozví nejpozději v létě příštího roku. O zakázku se ucházejí tři společnosti. Jako jednu z variant zmiňují místní politici také možnost, že by infrastrukturu provozovalo samotné město.

Foto: www.gymji.cz

 

Scroll to Top