Komentář SmVaK Ostrava k článku na serveru www.lidovky.cz z 13. ledna 2017

blank

Dovolte mi, abych reagoval na text, který jste zveřejnili na internetových stránkách www.lidovky.cz 13. ledna s názvem Města a obce chtějí získat zpět vládu nad vodou. Staré trubky potřebují investice.
Článek zmiňuje jako jeden z negativních příkladů privatizace ve vodárenské branži společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava. Text uvádí, že se společnost snaží držet ceny nízko, ale za cenu pomalých investic. Není to pravda. Společnost SmVaK Ostrava každoročně investuje do obnovy vodohospodářské infrastruktury více než půl miliardy korun. Loni šlo s 555 miliony o nejvyšší částku v historii společnosti. Dalších více než 157 milionů směřovalo do oprav a údržby, což představuje meziroční nárůst o více než polovinu. Za uplynulých dvacet let investovaly SmVaK Ostrava do obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury zhruba deset miliard korun. Podle plánu se bude objem prostředků na investice v dalších letech dále zvyšovat.
Co se týká cenové politiky, vodárenství je v České republice přísně regulovaný obor, kdy klíčovou roli v oblasti cen hraje především Ministerstvo financí České republiky.
Marek Síbrt
mluvčí SmVaK Ostrava

Scroll to Top