V Jinonicích ušetří v bytovém domě až 40 procent vody

blank

V pražských Jinonicích funguje recyklační systém, o který se postarala společnost Skanska Reality. Díky němu ušetří obyvatelé domu významné množství vody. Jde o hospodaření s takzvanou šedou vodou a principem je recyklace použité vody z umyvadel, van a sprch a její opětovné použití zejména ke splachování toalet. Jedná se zřejmě o jediný podobný projekt v České republice.

„Spotřebu pitné vody se nám podařilo snížit až o 40 procent, a to dvěma způsoby,“ uvedl projektový manažer Skanska Reality Petr Dušta. Podle něj instalací sporných armatur pokleslo množství odebírané pitné vody přibližně o 14 procent a využitím části odpadních vod z umyvadel, van a sprch především ke splachování toalet se spotřeba pitné vody snížila o dalších 26 procent.

Skanska Reality se stala od 1. ledna 2014 samostatnou společností spadající přímo pod mateřskou společnost Skanska AB se sídlem ve Švédsku. Je jedním ze čtyř největších hráčů pražského developerského trhu. Development nabízí kompletní servis k bydlení a zahrnuje vyhledávání a nákup pozemků, vývoj nových projektů v oblasti bytové výstavby a následný prodej prostřednictvím vlastní realitní kanceláře.

Scroll to Top