OP ŽP upozorňuje na povinné zpracování CBA analýzy v žádostech o změnu ...

blank

Operační program Životní prostředí upozorňuje žadatele, kteří mají podanou žádost o dotaci na kanalizace, čistírny a dodávky pitné vody (SC 1.1 a SC 1.2 OPŽP), na povinnost zpracovávat analýzu nákladů a přínosů v modulu CBA MS2014+ i k žádosti o změnu.

CBA analýzu je tedy nutné zpracovat nejen při podání žádosti, ale také v případě aktualizace jakékoliv datové oblasti tykající se financování v žádostech o změnu. U projektů generujících příjmy dle článku 61 obecného nařízení (EU) je nutné na každou žádost o změnu navázat modul CBA, pokud se v rámci žádosti o změnu aktualizují jakákoliv finanční data (Rozpočet projektu, Finanční plán, Přehled zdrojů financování).

Modul CBA (aktualizovaná kopie) musí být připojen k žádosti o změnu u vodohospodářských projektů vždy, a to i v případě, kdy se obecně aktualizace CBA neprovádí (např. v případě úpravy převodu finančních prostředků mezi roky). U těchto projektů je nutné dbát na důkladnou kontrolu veškerých finančních oblastí.

Jak správně navázat modul CBA na žádost o změnu naleznete v Uživatelské příručce pro zpracování CBA, kapitole 5.2. Se svými dotazy se můžete obracet také na infomail dotazy.cba@sfzp.cz.

Zdroj: prumyslovaekologie.cz

Ilustrační foto

 

 

Scroll to Top